Naše stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića (cookie) mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranica slažete se sa korištenjem kolačića.

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja web trgovine Obrta za eko igračke

Uvjeti poslovanja web trgovine Obrta za eko igračke sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO).
Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

KUPAC
Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u web trgovini Obrta za eko igračke sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

PRODAVATELJ
Prodavatelj je Obrt za eko igračke, A.G.Matoša 5, 10310 Ivanić Grad, OIB: 98388189847

CIJENE
Sve cijene prikazane u web trgovini su izražene u hrvatskim kunama (kn) za krajnjeg Kupca (PDV nije uključen u cijenu jer Obrt za eko igračke nije u sustavu PDV-a).
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

FOTOGRAFIJE I OPISI
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda su dani prema našim najboljim mogućnostima. Pošto se kod svih naših proizvoda radi o ručnom radu gotovo je nemoguće imati dva identična komada drveta, teško možemo napravit dva identična proizvoda. Zbog toga svojim kupcima ne možemo garantirati identične proizvode, ali pri tome garantiramo istu kvalitetu svih proizvoda.

NARUČIVANJE
Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Nastojat ćemo pripremiti sve naručeno za slanje u roku od 10 do 14 dana, a ponekad taj rok može biti i duži. Ako zbog obima posla u nekom trenutku nećemo moći pripremiti sve naručeno u roku 14 dana od uplate (za plaćanje predračunom ili PayPal-om) ili 21 dan od zaprimanja narudžbe koja će biti plaćena pouzećem, kontaktirati ćemo kupca kako bi dogovorili najbrži termin isporuke.

PLAĆANJE
Naručene proizvode i dostavu, Kupac će platiti pouzećem, predračunom ili putem PayPal-a. Kod opcije plaćanja predračunom na mail Kupca će stići predračun s obračunom troškova i svim potrebnim podacima za uplatu. Nakon primitka uplate naručeni proizvodi će biti napravljeni i poslani. Kod opcije plaćanja putem PayPal-a na mail Kupca će stići PayPal Payment Request. Nakon primitka uplate naručeni proizvodi će biti napravljeni i poslani. Kod opcije plaćanja pouzećem svi troškove se plaćaju prilikom preuzimanja paketa. Htjeli bi upozoriti naše kupce da će prilikom plaćanja pouzećem kod Hrvatske pošte od njihove strane biti dodatno zaračunati i troškovi transakcije novca tako da će ukupni iznos otkupnine biti uvećan za taj iznos.

DOSTAVA
Kupac prilikom narudžbe može izabrati način na koji će se naručeni proizvodi dostaviti. Cijene dostave su slijedeće:

  • Hrvatska pošta - plaćanje predračunom ili PayPal-om - 4,65€ (35 kn)
  • Hrvatska pošta - plaćanje pouzećem - 5,31€ (40 kn)
  • Tisakpaket - plaćanje predračunom ili PayPal-om - 4,65€ (35 kn)

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je iste dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti Prodavatelja o nastalom problemu. Ako Kupac ne primi pošiljku u roku od 15 dana nakon slanja, mora Prodavatelja obavijestiti o tome kako bi isti mogao potražiti pošiljku ili poslati zamjensku. Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati, nova dostava i trošak povrata će se naplatiti. Isporuka proizvoda u našoj organizaciji, moguća je jedino na teritoriju Republike Hrvatske. Ako je potrebno organizirati neki drugačiji način dostave ili želite sami preuzeti naručeno, slobodno nas kontaktirajte i ako je moguće nastojati ćemo se prilagoditi Vašim željama.

POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti Prodavatelja o nastalom problemu kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da je nemoguće isporučiti naručeno, pošiljku je potrebno vratiti Prodavatelju, a on se obvezuje poslati ispravne proizvod na naš trošak.
Kupac može, shodno Članku 45. ZZP, otkazati narudžbu ne navodeći za to razlog u roku od sedam (7) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac naručio proizvod. Kupac e-mailom ili telefonom mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju narudžbe. 
Ako Kupac nije zadovoljan naručenim proizvodom može ga vratiti u roku od 14 dana po primitku. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom.

RJEŠAVANJE SPOROVA
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Ivanić Gradu.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI
Sukladno čl. 8 ZZP, web trgovina Obrta za eko igračke Vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na e-mail: info@ekoigracke.hr 
Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

Obrt za eko igračke

Loading...